Близо 990 хиляди е-винетки са купени през първите два месеца

...
Близо 990 хиляди е-винетки са купени през първите два месеца
Коментари Харесай

Близо 990 000 винетки са купени през първите два месеца на 2022 година

Близо 990 хиляди е-винетки са купени през първите два месеца на 2022 година, оповестиха от пресцентъра на Агенция „ Пътна инфраструктура “

Шофьорите могат да ревизират валидността ѝ на www.bgtoll.bg и на мобилното приложение. През януари и февруари 2022 година са купени 989 155 електронни винетки за близо 70 млн. лева Традиционно в първите месеци на годината най-предпочитани са годишните. От тях са купени 661 939 бр. на стойност над 64,2 млн. лева На последващо място са седмичните – 215 768 бр. за над 3,2 млн. лева Следват уикенд винетките – 52 170 бр. за 521 700 лева, месечните – 50 724 бр. за над 1,5 млн. лева, и тримесечните – 8 554 бр. за близо 462 хиляди лева През март изтичат 213 828 годишни е-винетки. Шофьорите могат да ревизират валидността им и да купят нова на www.bgtoll.bg и мобилното приложение БГТОЛ.

На интернет страницата www.bgtoll.bg от бутона „ Проверка на винетка “ след въвеждане на регистрационния номер на автомобила и страната, в която е регистриран, всеки може да получи информация за крайния период на електронната винетка, без значение от кое място е купена – от търговски обекти на Агенция „ Пътна инфраструктура “ или от комерсиалната мрежа на сътрудниците на АПИ. Статусът може да е „ деен “, „ с изминал период “ или „ необработен “ в случаите, когато винетката е купена с отсрочен старт до 30 дни от началната дата на годност. Електронни винетки могат да бъдат купени от уеб страницата www.bgtoll.bg или мобилното приложение, както и през останалите канали за продажба на АПИ – на гише против заплащане в брой или посредством терминал за самотаксуване – с карта. Гишета има на главните гранични контролно-пропускателни пунктове, както и в 27-те регионални пътни ръководства в цялата страната.

Терминалите за самотаксуване са близо 500.

Шофьорите могат да купят е-винетка и от партньорската мрежа на АПИ посредством уеб страниците www.vinetki.bg, www.tollpass.bg, www.digitoll.bg, www.epay.bg, www.yettel.bg, www.A1.bg, www.vivacom.bg, www.tollbg.eu, www.grabo.bg, www.my.fibank.bg, както и на каса в мрежата на мобилните оператори А1, Yettel, Виваком, Български пощи, Easy Pay, Fast Pay и в бензиностанциите „ Лукойл “, „ Петрол “, ОМВ, ЕКО, Круиз, Бенита, Газпром, Ромпетрол, Шел, Инса Ойл, ВиЕм Петролиум, сервизни центрове „ Тахо Венци “, застрахователния брокер „ Ай енд Джи Иншурънс Брокерс “ ООД, от терминалите “Cashterminal” в мрежата на “Интеркапитал груп” или посредством мобилните приложения ОББ мобайл, TollPass и Phyre.

При пазаруването на е-винетка е належащо потребителите деликатно да преглеждат и ревизират въведената от тях или от съответния чиновник информация преди да потвърдят финалното заплащане за електронната винетка. Отговорността за попълване на правилна информация за номер на пътното транспортно средство, категорията му и интервала на годност на винетката е на притежателя или ползвателя му. В случай на погрешно декларирани данни се смята, че не е заплатена дължимата винетна такса за съответния автомобил. Вписването на знаците от регистрационния номер може да бъде и на кирилица, и на латиница, само че да подхожда на знаците в самия регистрационен номер. При изписването на номера се вкарват единствено букви и числа. Символите 0 (нула) и О (буква О) не са взаимозаменяеми. За цифра от номера би трябвало да се изпише 0 (нула), а за писмен знак - "О ". В случай че регистрационният номер съдържа тире, точка или период, те не се вкарват.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР