Близо 9000 литра спирт, водка и ракия, маскирани като при

...
Близо 9000 литра спирт, водка и ракия, маскирани като при
Коментари Харесай

Маскират като дезинфектант почти 9000 литра нелегален етилов алкохол

Близо 9000 литра алкохол, водка и ракия, маскирани като при два случая са заловили митничари, оповестиха от.

Ето по какъв начин се стигна до разкритието:
 Задържаха близо 600 л незаконен алкохол в туби от минерална вода Задържаха близо 600 л незаконен алкохол в туби от минерална вода
594 л незаконен алкохол - ракия, без документи за заплатен данък, задържаха митнически чиновници от Митница Лом при инспекция на товарен а...

Митнически инспектори отклоняват за инспекция товарен автомобил, напускащ страната през на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост II – Видин Калафат. Водачът заявява, че транспортира групажна стока за Англия. Митническите чиновници се усъмняват в част от товара, разказан като „ хигиеничен разтвор за ръце “ и разпределен в 192 туби по 20 литра с общо количество 3840 литра. Направена е следваща инспекция, от която излиза наяве, че част от течността в тубите е с алкохолно наличие 37,8 градуса с аромат на водка, а друга - 41,3 градуса с аромат на ракия. Количествата са арестувани.

На идващия ден митнически чиновници ревизират завод за биоторове и дезинфектанти в област Габрово, посочен в документите на товара като производител.

Инспекторите от Търговско дружество Митница Русе, отдел „ Митническо разузнаване и следствие “, бранш „ Оперативен надзор Свищов “ откриват на мястото близо 5000 литра течност – част от нея в два куба с съдържимост 1000 литра, а останалата - в туби с етикети с надпис „ хигиеничен разтвор за ръце “. Според чиновници в обекта течностите съставляват денатуриран (негоден за консумация) алкохол и дезинфектант. Направените лабораторни проби обаче демонстрират, че по този начин нареченият „ хигиеничен разтвор за ръце “ е неденатуриран, кадърен за консумация с алкохолен градус 67,6%. Пробите от показания като денатуриран алкохол демонстрират, че това също е кадърен за консумация неденатуриран етилов алкохол с градус 95,5%. Акцизната стока е конфискувана от митническите органи, а по двата случая са формирани досъдебни производства под надзора на Районна прокуратура-Видин и Районна прокуратура-Габрово. Работата по случаите продължава.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР