Близо 900 са подадените заявления в София за гласуване с

...
Близо 900 са подадените заявления в София за гласуване с
Коментари Харесай

Близо 900 заявления в София за гласуване с подвижна избирателна кутия

Близо 900 са подадените заявки в София за гласоподаване с преносима изборна кутия на гласоподаватели, сложени под наложителна карантина или наложителна изолираност. Подаването на заявки продължава и през днешния ден.

В 23-та и 25-а Районни изборни комисии преносимите изборни секции за гласоподаване на карантинирани лица са надлежно 25 и 24, до момента в който в 24-та районна изборна комисия броят им е понижен на 14. Причините разяснява пред БНР нейният ръководител Татяна Александрова.

" Хората са извънредно обезпокоени да обслужват преносимите Covid секции, само че нямаме регион, в който да сме останали без образуването и образуването на такива секции ".

И през днешния ден до 20 часа може да се подават заявки за гласоподаване от лицата, сложени под карантина. Гласуването става единствено след подаване на заявление, което се подава на адреса на карантинирания. Живка Котева, ръководител на 23 районна изборна комисия, разясни:

" Те се подават електронно, има форма за заявление на уеб страницата на столична община, на уеб страницата на ЦИК и на уеб страницата на всяка районна администрация в София ".

Подвижните секции имат към 30 адреса, в тях се гласоподава с две хартиени бюлетини, които се слагат в транспарантна урна. Членовете на преносимите изборни комисии са оборудвани с цели гащеризони, защитни маски, шлемове, ръкавици и дезинфектанти. Комисиите са тричленни, те пътуват със особено наети коли, които са охранявани от полицейски автомобил. Ето мотивацията на хората, с цел да се включат в тези комисии.

" Да допринесем за по-лекия развой на гласоподаване с карантинираните. Ваксиниран съм. Не съм преболедувал, имам малко терзания ".

" В края на краищата сме пристигнали да помогнем на хората, които не могат да дойдат на място да гласоподават. Аз не съм имунизирана, обаче имам антитела ".

" Защото считам, че е значимо да се гласоподава, считам, че всеки живот е значим ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР