Близо 90 000 заявления за еднократна помощ за ученици от

...
Близо 90 000 заявления за еднократна помощ за ученици от
Коментари Харесай

Почти 90 хил. семейства заявиха еднократна помощ за ученици за месец

Близо 90 000 заявки за еднократна помощ за възпитаници от първи до четвърти клас и в осми клас са постъпили към този момент в Агенцията за обществено подкрепяне (АСП).

Подаването по електронен път на документите през актуалната акция е през новосъздадения от Министерството на електронното ръководство портал – e-gov www.egov.bg/wps/portal. Остава и опцията за подаването на заявките персонално на място в дирекциите „ Социално подкрепяне “, както и с лицензиран пощенски оператор.

Заявленията за еднократната помощ за възпитаници за образователната 2024/2025 година се подават до 15 октомври. Размерът на помощта е 300 лева, които се изплащат на два пъти – при започване на образователната година и при започване на втория период.

За възпитаници, записани в първи и в осми клас, е належащо да се приложи и уверение от учебното заведение, с цел да бъде изплатена помощта преди началото на образователната година.

От 1 юли до 31 октомври 2024 година е и акцията за разпределяне на целева помощ за отопление. За отоплителния сезон, който е от 1 ноември 2024 година до 31 март 2025 година, хората с ниски приходи ще бъдат подкрепени с общо 553.75 лева Ръстът на пенсиите няма да повлияе върху достъпа до поддръжката. До момента са подадени 242 291 заявки за помощта. Те също могат да бъдат подавани по електронен път през новия портал e-gov.

Достъпът до e-gov е вероятен с личен идентификационен код на Националната организация за приходите или на Националния застрахователен институт, както и с електронен автограф. През него могат да се заявят електронно 31 услуги, представяни от АСП. Те могат да бъдат открити в електронния портал на МЕУ, в секцията „ Работа, пенсия, обществено подкрепяне “, графа „ Социално подкрепяне “.

 

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР