Близо 9 500 000 лв. просрочени задължения събра НАП Монтана

...
Близо 9 500 000 лв. просрочени задължения събра НАП Монтана
Коментари Харесай

През 2021 г. НАП Монтана събра 9,5 млн. лв. просрочени задължения

Близо 9 500 000 лева просрочени отговорности събра Национална агенция за приходите Монтана през 2021 година Над 1 000 000 лева от тях са постъпили в бюджета от продажби на имущество на длъжници посредством 151 търга, от които 139 с скрито и 12 с очевидно наддаване.

За същия интервал са издадени 157 постановления за налагане на обезпечителни ограничения – 93 запора върху движими движимости и моторни транспортни средства и 64 възбрани върху недвижими парцели.

През 2021 година са осъществени 591 телефонни диалога и 62 срещи с длъжници за уточняване на метода за заплащане на просрочените отговорности. Издадени са 20 позволения за неотложни заплащания по отношение на активността на търговци, на които е натрапен запор върху банковите сметки.

Национална агенция за приходите предлага всяка компания и физическо лице от време на време да ревизира онлайн отговорностите си към приходната администрация, както и за вероятно формирано изпълнително дело. Това става с безплатния личен идентификационен код (ПИК) или дипломиран електронен автограф (КЕП) в Портала за е-услуги на приходната администрация.

Национална агенция за приходите поучава своите клиенти да погасяват отговорностите си, а при към този момент формирано изпълнително дело да осъществят неотложен контакт с обществения реализатор по него. Важно е да се има поради, че просрочените отговорности се заплащат по избрана за това банкова сметка. В случай на финансови усложнения, длъжникът може да даде поръчителство и да разиска с обществения реализатор опция за краткосрочно погасяване на дълга на части.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР