Близо 830 души с ултрависока нетна стойност (милионери с активи

...
Близо 830 души с ултрависока нетна стойност (милионери с активи
Коментари Харесай

Кой град избраха за основен дом над 60% от милионерите по света

Близо 830 души с ултрависока чиста стойност (милионери с активи над 30 млн. USD) живеят в Дубай, сочат данните на Residential Real Estate 2023, оповестен от изследователската група Altrata в съдействие с Wealth-X и Realm.

Сред тях 66,7% са избрали Дубай за място, където да се открият непрекъснато, като са закупили парцел, в който обитават непрекъснато, а 33,3% са закупили жилище като в допълнение жилище.

90% от цялата извадка милионери са мъже и 9% са дами. 60,9% са създали благосъстоянието си сами, 36,2% са наследили активи и са траяли да ги развиват, а 2,9% просто са получили обилно завещание.

1,4% от цялата извадка имат частни самолети, а 0,7% имат яхти.

„ За вложителите първокласният сегмент е доста обещаващ: наличието на добре известно име и първокласен хотел в плана значи особено равнище на комфорт и ви разрешава да увеличите цената на квадратен метър жилище с 30% или даже 40%. Това притегля купувачи, които търсят висока възвръщаемост на инвестицията “, означават локални анализатори.

„ Дубай през днешния ден е едно от най-обещаващите места за правене на бизнес, тъй че изборът на млади, фокусирани върху развиването на личния си бизнес, вложители със свръхвисоки капитали е разбираем. Те просто виждат капацитета и желаят да бъдат освен част от него, само че и мотор “, заключават анализатори.

 

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР