Близо 8000 семейства в Мауи ще кандидатстват за федерална помощ,

...
Близо 8000 семейства в Мауи ще кандидатстват за федерална помощ,
Коментари Харесай

Байдън обеща помощ за всички пострадали от пожарите в Мауи

Близо 8000 фамилии в Мауи ще аплайват за федерална помощ, поради опустошителните вреди, породени от опустошителните горски пожари. А президентът на страната Джо Байдън посети острова, с цел да обещае, че държавното управление ще направи всичко допустимо, с цел да помогне на потърпевшите. Той даде обещание, че помощта няма да е еднократна и съобщи, че целият американски народ е зад жителите на остров Мауи.

" Всеки ден се появят нови герои. Съседи оказват помощ на съседи. Лидерите на локалните общности оферират разтуха и мощ. Огънят не може да заличи нашите корени и нашата мощ. Това е Мауи. Това е Америка ", сподели Джо Байдън, президент на Съединени американски щати.

Семейство Байдън прекъсна едноседмичната си почивка в региона на езерото Тахои, с цел да отиде до Лахайна. Според Белия дом повече от 1000 федерални чиновници остават на място, с цел да следят протичащото се в региона. Администрацията е разпределила помощ в размер на над 8,5 млн. $. Според специалисти възобновяване на град Лахайна ще отнеме години.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР