Близо 80 на сто от турската общественост подкрепя членството в

...
Близо 80 на сто от турската общественост подкрепя членството в
Коментари Харесай

Близо 80% от турците искат страната им да стане член на Европейския съюз

Близо 80 на 100 от турската общност поддържа участието в Европейски Съюз, съобщи в понеделник управителен турски чиновник, отговарящ за връзките със Съюза, съобщи Анадолската организация.

" Мога да ви осведомявам, че 79% от турския народ желае участие в Европейски Съюз ", съобщи Фарук Каймакджъ, заместник-министър на външните работи и шеф по въпросите на Европейски Съюз. Той написа това в пост в Туитър в имитация на обява на представител на службата по политически връзки на Европейската комисия.

Въпросният чиновник - Том Мойлан, разгласява в персоналния си акаунт в Туитър графика, озаглавена " Кой най-вече желае да се причисли към Европейски Съюз? " , дружно със фотоси на над 10 страни - без обаче да включи дългогодишната кандидатка за участие в Европейски Съюз Турция, оповестява Българска телеграфна агенция.

Каймакджъ се засегна от името на Турция, която липсва в изследването.

" Скъпи Том, картината на Европейски Съюз не би била цялостна и обективна без Турция, претендент, договарящ с Европейски Съюз. Пропускането и прибавянето на такива, които даже не са претенденти за участие в Европейски Съюз, изкривява картината на Европейски Съюз ".

По-късно Мойлан отговори, че не той е направил графиката, само че е сметнал, че е забавна. Служителят на Европейска комисия призна, че фактически " Турция е явен пропуск " в това изследване.

Процентът в Турция на искащи да заживеят като жители на Европейски Съюз, е даже по-висок от посочения в графиката за Северна Македония, където 74 на 100 от хората желаят участието в Европейски Съюз.

В Сърбия искащите да влязат в Европейски Съюз са 34%, а в Норвегия едвам 26 на 100. В дъното на класацията на Европейска комисия е Швейцария, където сходно предпочитание имат единствено 3% от популацията.

Турция пък подаде молба за участие в Европейски Съюз още през 1987 година, а договарянията ѝ за присъединение започнаха през 2005 година В годините по-късно договарянията бяха всъщност замразени, което съгласно Анкара се дължи на политически блокажи от страна на някои членове на Европейски Съюз по аргументи, които не са свързани с нейната склонност за участие.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР