Близо 80 на сто от българските учители и директори смятат,

...
Близо 80 на сто от българските учители и директори смятат,
Коментари Харесай

Анкета: 80 на сто от учителите искат пълно преминаване към онлайн обучение

Близо 80 на 100 от българските учители и шефове считат, че цялата просветителна система би трябвало да премине краткотрайно в електронно образование от разстояние, а над 76% от тях са на мнение, че учебната среда е рискова за работа. Това демонстрира анкета на синдиката „ Образование “ към КТ „ Подкрепа “, извършена измежду близо 4300 педагогичен експерти.

Аргументите на учителите и шефовете да избират отдалечено образование са доста - организацията на образователния развой сега е сложна, поради многото заболели и отсъстващи учители и шефове, доста от учителите изпитват нараснала нерешителност и са в болнични за една или две седмици. Много от работещите учители и шефове заместват свои отсъстващи сътрудници, което ги претрупва брутално, показват от профсъюз Образование.

Тяхното проучване е открило, че в 10% от просветителните институции няма щат за здравно лице, само че още 25% също нямат медицински лица, тъй като са назначени медицински служащи в пенсионна възраст, като последните се опасяват да работят на първа линия и са в позволен отпуск.

„ При тази обстановка все по разумно наподобява решението за краткотрайно превключване на просветителните институции в страната в образование в електронна среда от разстояние. Такова решение ще бъде за бранене живота, здравето и оцеляването на българските учители и шефове “, показват от профсъюз „ Образование “, съобщи БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР