Близо 80 млади семейства са заявили желание да се включат

...
Близо 80 млади семейства са заявили желание да се включат
Коментари Харесай

Над 80 продължават Алеята на живота в Димитровград

Близо 80 млади фамилии са декларирали предпочитание да се включат тази година в екологичната самодейност " Алея на новия живот " в Димитровград, оповестяват от общината.

Залесителната акция е планувана за Цветница, до Голямата скамейка от 10ч. до 11ч. Пред входа на парк „ Марица “ родителите на новородени деца ще могат да получат своите фиданки-чинари, които да засадят на определено от тях уместно място. Дългогодишен сътрудник на общината в самодейността е " Каолин " АД, които дават безплатно декоративните дръвчета.

Общината е подготвила същински празник за малчуганите и техните родители, с доста музика, балони и атрактивни места за фотоси, твърдят от администрацията.

Вече 14 години община Димитровград провежда засаждането на дръвчета в „ Алея на новия живот ”. Този път тя е за родителите и околните на децата с непрекъснат или сегашен адрес в общината, родени в интервала 1.03.2022г. – 28.02.2023г., които могат да засадят декоративни дръвчета на своите чеда. Техен е изборът къде да създадат това- лично дворно място или в междублоково пространство, съобразено с оозеленяването на общината, с цел да имат опция родителите да поставят грижи за него.

От 11ч. на откритата сцена на площад „ България “ празникът ще продължи в духа на традициите с цветния фолклорен темп на Лазаровден и Цветница, допълват от общината в Димитровград.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР