Близо 80 000 лв. ще получат 62 деца от цялата

...
Близо 80 000 лв. ще получат 62 деца от цялата
Коментари Харесай

Две деца от област Плевен получават помощ за пострадали при ПТП

Близо 80 000 лева ще получат 62 деца от цялата страна, потърпевши при пътнотранспортни произшествия/ПТП/, през втората половина на тази година, с цел да посрещнат потребността от лекуване и рехабилитация.

Средствата са набрани посредством дарения, постъпили в Националния дарителски фонд за подкрепяне на деца, потърпевши при пътно-транспортни катастрофи.

Тази година парична помощ получават всички деца, чиито родители са подали заявки за поддръжка в Българския Червен кръст.

За област Плевен 2 деца ще получат тази помощ. Едното от тях е с тежка степен на увреждане и ще получи 2000 лева, а другото е с лека степен на увреждане и ще получи 500 лева

Събитието по връчване на финансовата помощ ще се организира на 21-ви декември 2022 година от 11:00 ч. в офиса на БЧК-Плевен на ул. Димитър Константинов 23а.

Присъствие са декларирали представители на СБА-Плевен и Пътна полиция към ОД на МВР-Плевен.

Националният дарителски фондза подкрепяне на деца, потърпевши при ПТП е основан през 2005 година във връзка 1 юни – Международния ден на детето.

Водени от устрема да поддържат най- почтените жертви на „ войната “ по пътищата и да облекчат техните премеждия, Българският Червен кръст, Групово дело “Национална полиция ”, в лицето на отдел „ Пътна полиция ” към Министерство на вътрешните работи, Българската професионална футболна лига, Съюзът на българските автомобилисти и Българският футболен съюз предизвикват основаването на „ Национален дарителски фонд за подкрепяне на деца, потърпевши при пътнотранспортни катастрофи “. Страните подписват съглашение за съдействие в региона на предварителната защита на пътнотранспортните катастрофи, като си слагат за цел да организират периодически осведомителни, благотворителни и фондонабирателни акции за обезпечаване на финансова поддръжка за лекуване и рехабилитация на деца, които в резултат на пътна акцидент са получили разнообразни по степен увреждания.

Към Фонда се причисляват и други институции, загрижени за живота и здравето на българските деца. Днес в него членуват Групово дело “Национална полиция ” – отдел „ Пътна полиция “ към Министерство на вътрешните работи, Министерство на здравеопазването, Министерство на превоза, осведомителните технологии и известията, Съюз на българските автомобилисти, Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “,Асоциацията на производителите на коли и техните представители в България, „ Здравноосигурителен институт ” АД, „ Медицински център – Булмедика “ ООД, Българска асоциацията на потърпевши при произшествия, ЗК " Лев Инс " АД, Фондация „ Приказка за пътя “ и други

Под мотото „ Да опазим децата на пътя ” сътрудниците във Фонда набират средства посредством взаимни благотворителни начинания, които два пъти годишно - за Деня на детето и преди Коледа, по време на особено проведени тържества дават на фамилиите на потърпевшите деца.

От основаването на Фонда през 2005 година до в този момент, БЧК е предоставила финансова помощ на стойност 644 177 лева като са подкрепени фамилиите на 1 028 деца от цялата страна, потърпевши от пътнотранспортни катастрофи.. Фондът работи интензивно и за предварителна защита на пътния травматизъм и за запазване на живота и здравето на българските деца. С обединените старания на сътрудниците се провеждат уроци по пътна сигурност и първа помощ, викторини за разпоредбите на пътното придвижване, надпревари за майсторско ръководство на велосипед и др.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР