Близо 8 млн. лв. ще бъдат дадени за тази учебна

...
Близо 8 млн. лв. ще бъдат дадени за тази учебна
Коментари Харесай

Повече пари за пресни плодове, зеленчуци и млечни продукти в училище тази година

Близо 8 млн. лева ще бъдат дадени за тази образователна година за доставката на пресни плодове и мляко в детските градини и учебните заведения. 2,593 млн. евро получава България от Европейски Съюз за плодове и 1,156 млн. евро за мляко и млечни артикули. Разпределението на бюджета е индикативно, също така се употребява и в допълнение национално финансиране, прецизира в. " 24 часа ".
Схемата е такава, че в случай че от предходни години не всичко е изхарчено, то се преразпределя за новия интервал. Това значи, че за България има към 600 000 евро повече по отношение на предходната година
Подпомагането по схемата е до образователната 2022/2023 година в това число, а прогнозният народен бюджет за целия интервал е 124,991 млн. лева
Изискванията по схемата за качество си остават същите. Доставят се единствено пресни плодове и зеленчуци като ябълки, круши, праскови, сливи, грозде, банани, мандарини, портокали, домати, краставици, моркови.
По млечната скица учениците получават кисело мляко, сирене и кашкавал, създадени по Българския държавен стандарт (БДС).
Схемата на Европейски Съюз за хранене в учебните заведения има за цел да предизвиква здравословния и уравновесен режим посредством предлагането на плодове, зеленчуци и млечни артикули, както и посредством просветителни стратегии в региона на селското стопанство и положителното хранене.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР