Близо 8,8 милиарда лева са постъпленията в Националната агенция за

...
Близо 8,8 милиарда лева са постъпленията в Националната агенция за
Коментари Харесай

НАП отчете рекорден ръст на приходите

Близо 8,8 милиарда лв. са постъпленията в Националната организация за приходите към 28 април 2021 година, което е с над 914 млн. лева повече по отношение на същия интервал на предходната година, сочат данните на Национална агенция за приходите. В края на април 2020 година данъчните доходи възлизат на 7,9 милиарда лева

Рекордните приходи от налози и осигурителни вноски се случват в условия на продължаваща пандемична конюнктура и при отсрочено за юни 2021 година (вместо до края на март) внасяне на корпоративния налог, разясняват от приходната организация. Към 28 април 2021 година приходите са над 1,3 милиарда лева налог върху приходите на физическите лица, 490 млн. лева корпоративни налози и 2,8 милиарда лева Данък добавена стойност.

Общият размер на приходите от осигурителни вноски за интервала е 3,7 милиарда лева, като от тях 2,2 милиарда лева са за държавно публично обезпечаване, 942 млн. лева – за здравноосигурителни вноски и 527 млн. лева – за в допълнение наложително пенсионно обезпечаване.

Най-висок е растежът на постъпленията при налозите върху приходите на физическите лица – над 12 %, следван от налога върху добавената стойност – над 10 %. Намаление с към 7% поради законови промени има при корпоративния налог, само че се чака то да бъде изцяло обезщетено до края на юни, когато е новият период за внасяне на този тип налог. Приходите от осигурителни вноски порастват устойчиво с към 8 на 100 по отношение на същия интервал на предходната година, допълват от Национална агенция за приходите.

„ Балансът сред ограниченията за поощряване и поддръжка на доброволното съблюдаване на закона и контролните механизми, които ползва Национална агенция за приходите, са в основата на триумфа. Отчитаме отличен резултат в изискванията на продължаваща пандемична конюнктура с нейните стопански и обществени последствия и в режим, в който с изключение на главните си задължения, екипът на Национална агенция за приходите ръководи програмата за поддръжка с оборотен капитал, по която досега сме разплатили над 112 млн. лева “, сподели във връзка рекордните приходи изпълнителният шеф на организацията Галя Димитрова.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР