Близо 8 000 души вече са потърсили подкрепа от Кризисния

...
Близо 8 000 души вече са потърсили подкрепа от Кризисния
Коментари Харесай

Близо 8 000 души са потърсили подкрепа в Кризисния център във Варна


Близо 8 000 души към този момент са потърсили поддръжка от Кризисния център в Двореца на културата и спорта във Варна, заяви регионалният шеф Благомир Коцев. Той посочи, че към 3 000 са настанените в разнообразни бази, като над 60 на 100 от тях са деца, съобщи Българска телеграфна агенция.

Днес във Варна дойдоха още два рейса с бежанци, чака се още един, сподели Коцев. Той добави, че в центъра има сериозна потребност от доброволци. Вече няма потребност от дарения на облекла, само че продължава интензивно събирането на пакетирани храни, в това число и за домашни любимци.

Центърът към този момент има своя уеб страница на центъра, участва и в обществените мрежи, добави Коцев. Той посочи, че посредством тези канали ще бъде изнасяна информация от какво има потребност. 

Засега няма проблеми с настаняването на идващите, добави доброволката Ина Алексеенко. Тя посочи, че има хора, които идват единствено за 2-3 дни и след това отпътуват, други избират сами да наемат квартира в региона. За да стане това обаче, те първо би трябвало да получат статут от Агенцията за бежанците, уточни Алексеенко и напомни, че екип на държавното ведомство към този момент работи на територията на Кризисния център.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР