Близо 75% от американците смятат, че не им е дошло

Близо 75% от американците смятат, че не им е дошло ...

Недоверието към автономните коли остава високо.


Близо 75% от американците смятат, че не им е дошло времето

Самоуправляемите автомобили никога няма да бъдат безопасни, смята всеки пети американец
(снимка: CC0 Public Domain)

Американците остават скептично настроени относно самоуправляемите автомобили, сочи проучване на коалиция PAVE (Партньори за автоматизирани превозни средства), която обединява играчи от индустрията и некомерсиални организации.

Оказва се, че хората в САЩ все още са много недоверчиви към технологията за автономно управление на превозни средства. Резултатите от проучването, за което съобщава The Verge, сочат:

Проучване на PAVE е проведено от SurveyUSA сред 1200 американци в края на февруари 2020 г. Резултатите не се различават от тези на други подобни проучвания в последните пет години – те също установиха скептицизъм сред американците по отношение на самоуправляемите автомобили.
още по темата
Изследванията очертават доста мрачна картина за бъдещето на индустрията на автономните превозни средства, тъй като успехът на технологията до голяма степен зависи от възприемането й от обществото и желанието на хората да я прилагат.

Компании като Waymo, Cruise и Argo, които разработват роботизирани превозни средства, се сблъскаха с подобен проблем по време на пилотни проекти и опитите за комерсиалното внедряване на услугите. Очевидно те ще трябва да преодолеят скептицизма.

Източник: technews.bg