Близо 700 кг. отпадъци уловиха“ рибари от Ченгене скеле от

...
Близо 700 кг. отпадъци уловиха“ рибари от Ченгене скеле от
Коментари Харесай

Рибари ”уловиха” близо 700 кг отпадъци в морето край Ченгене скеле

Близо 700 кг. боклуци „ уловиха “ риболовци от Ченгене скеле от морето за месец и половината от старта на атрактивната еко самодейност на Община Бургас. Тя стартира при започване на месец септември и е част от плана „ Прилагане на ограничения за понижаване на морските боклуци в Бургаския залив “, който се извършва в партньорство с Фондация „ Шанс за децата и природата на България “, както и Неправителствени организации „ The Blue Army “, Исландия. Финансирането му е по Програма „ Опазване на околната среда и климатични промени “ на ФМ на ЕИП 2014-2021.

Шампионите по „ улов “ на боклуци бяха наградени от зам.-кметът по Стратегическо развиване, екология, цифровизация и акомодация Весна Батина.

Голямата премия завоюва Енчо Енчев. Морският вълк от рибарското населено място е извадил 149 кг боклуци. На второ място бе класиран Стоян Стоянов със 127 кг, а на трето място с 122 кг Яни Костов.

Победителите получиха атрактивни ваучери за риболовни такъми. 
 Даровити младежи от Бургас получиха късмет за гратис образование Даровити младежи от Бургас получиха късмет за гратис образование
Над 60 възпитаници от разнообразни междинни учебни заведения и гимназии в Бургас аплайваха в акцията " Шанс за гения на Бургас " на Фондация " Шанс...

Общо 9 риболовци се включиха в еко самодейността. Освен за финалистите, награди имаше и за останалите участници.

Отпадъците „ уловени “ в морските води са главно пластмасови бутилки, тарелки, кенчета, гуми, предмети от бита., оставяни най-много от туристите.

„ Природата не ни принадлежи и би трябвало да се отнасяме към нея с почитание! Аз знам, че вие го вършиме, тъй като вие се изхранвате от морето. Вярвам, че ще продължите със събирането на боклуци, тъй като с цел да има риба, с цел да има живот ние би трябвало да се грижим и да почистваме! ", съобщи по време на награждаването зам.-кметът Весна Балтина.

С дейностите по плана „ Прилагане на ограничения за понижаване на морските боклуци в Бургаския залив “ се цели възстановяване на екологичният статус на морските води в Бургаския залив и повишение на публичната осведоменост, съзнание и отговорност на жителите за понижаване и попречване на морските боклуци.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР