Близо 700 души, които търсели по-ниски данъци и привилегии, бяха

...
Близо 700 души, които търсели по-ниски данъци и привилегии, бяха
Коментари Харесай

Ограбиха 700 души с измислена държава на несъществуващ остров

Близо 700 души, които търсели по-ниски налози и привилегии, бяха излъгани в Италия.

В рамките на интервенция, наречена “Островът, който не съществува ”, италианската полиция арестува 20 души. Други 30 се проверяват. Те са измислили нова страна - " антарктическия теократичен щат Сан Джорджо ", обещавайки на жертвите си нова народност, с цел да заплащат по-малко налози, да имат земя и да получат даже благородническа купа.

Операцията започва през април 2021 година след претършуване на постройка в региона на Калабрия. Тя е била посочена като дипломатическо седалище на измислената страна.

Престъпната група е съумяла да убеди жертвите си, че съществува нация с самостоятелен суверенитет и привилегии " по силата на Договора за Антарктида от 1959 година ". В подмяна на суми в размер на 200 до 1000 евро всеки можел да си купи поданство. Така за към година членовете събрали към 400 000 евро.

От полицията оповестяват, че страната е имала особено основан уебсайт, на който е бил оповестен формален държавен вестник и са били показани разнообразни държавни институции - президентство, висш съд, териториални ръководства и други

На уеб страницата било оповестено, че страната има държавен глава, държавно управление с министри, съд и общини. За негова столица бил посочен град Санта Ана, оповестява today.it.

В минимум два от случаите имало договорка за продажба на земя с съпътстваща благородническа купа. 

На излъганите били препоръчани разнообразни преимущества - от опцията да получават финансиране за своите проучвателен планове, да се възползват от по-гъвкава администрация за своите компании или да употребяват държавни документи, с цел да се движат свободно в Италия и в чужбина, до опцията да се разреши на непознати жители да влязат на националната територия или да получат освобождение от ваксини за COVID-19.

Най-атрактивните придобивки били тези, свързани с понижаване на налозите, като най-малко в два случая е имало продажба на земя,  съпроводена със съответната благородническа купа.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР