Близо 70 000 свободни работни места има в страните от

...
Близо 70 000 свободни работни места има в страните от
Коментари Харесай

Искаш приключения и 10 бона в евро заплата? За тези работници в момента има страшен глад

Близо 70 000 свободни работни места има в страните от Европейския съюз са експерти, свързани с корабоплаването. Заплащането в бранша е доста привлекателно – от 3000 до 10 000 евро на месец, написа Флагман бг.

Истински късмет за учениците, които желаят да станат моряци и да получат реализация на този необхватен трудов пазар, дава Бургаската Професионална гимназия по морско мореплаване и лов на риба " Свети Никола ", която разгласи банкет за четвърто класиране за незапълнените места по двете специалности - " Корабоводене " и " Корабни машини и механизми ".

В гимназията към този момент образуваха паралелката по специалността " Корабоводене ", която е със период на образование - пет години. Завършилите тази компетентност могат да свободно да манипулират с всевъзможен тип устройства и механизми за ръководство на кораба, свободно да боравят с палубните товарни маневрени механизми и устройства, да си служат с всички навигационни принадлежности, принадлежности и системи, да извършват палубни, маневрени, товарни и ремонтни интервенции по кораба. Те могат да работят във всички корабоплавателни компании като корабен рулеви, моряк или боцман. След 36 месеца плавателен стаж като корабен рулеви могат да се явят на изпит за придобиване на дееспособност " вахтен асистент капитан ".

Специалността " Корабни машини и механизми " дава опция на приключилите да работят във всички корабоплавателни компании като уайпер, ойлер, фитер, корабен моторист, корабен монтьор. Те могат да заемат и служба „ монтьор “ след 36-месечен плавателен стаж като моторист и след сполучливо положен изпит пред ИА " МА " за вахтен монтьор. На кораби с понижена мощ на пропулсивния комплекс те могат да бъдат и основни механици за мощности по Наредба № 6 за КМЛ.

От образователната 2018/2019 година ще бъде обезпечен профилиран превоз на компания " Бургасбус " ЕООД за облекчение на всички родители, възпитаници, преподавателите и чиновници, които живеят в Бургас.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР