Близо 64 000 южнокорейски потребители на айфон са подали колективен

...
Близо 64 000 южнокорейски потребители на айфон са подали колективен
Коментари Харесай

64 000 корейци подават най-мащабния колективен иск срещу Епъл“

Близо 64 000 южнокорейски консуматори на айфон са подали групов иск против „ Епъл “, осведоми ТАСС. Груповият иск е най-мащабният в страната, отбелязва организация Синхуа.

 © Българска телеграфна агенция / Архив
Искът против Епъл и локалното му посланичество „ Епъл Корея “ е подаден от юридическата адвокатска фирма „ Ханури лоу “, която съставлява пред съда ползите на 63 767 консуматори на айфон. Те упорстват компанията да бъде приета за отговорна в укриване на обстоятелството, че е забавяла работата на смарт телефоните им, както и да изплати на всеки от тях обезщетение по 188 $. Общата сума на желае доближава 12 млн. $.

По данни на Синхуа към 400 000 притежатели на айфон са изразили желание да се причислят към правосъдния иск, който е най-големият в историята на страната, само че броят им е намалял, защото мнозина не са съумели да дават всички нужни документи.
 „ Епъл “ се извини, че преднамерено забавя работата на старите си модели смарт телефони „ Епъл “ се извини, че преднамерено забавя работата на старите си модели смарт телефони
Калифорнийският производител на потребителска електроника се извини след вълната от рецензия поради признанието ѝ, че преднамерено забавя работата на старит...

Епъл призна по-рано, че съзнателно е забавяла айфоните от по-стари генерации, с цел да ги защищити от случайно изключване и претоварване. Юристите на Ханури обаче настояват, че концернът прикрива същинското предопределение на тези ограничения, които в действителност целят да принуждават потребителите да си купят нови модели и по този метод да му обезпечат непрекъснат приток на нови клиенти.

В средата на януари и началото на март против „ Епъл “ и „ Епъл Корея “ бяха подадени искове за компенсиране на вреди от групи деятели, представляващи ползите на надлежно 122 и 401 консуматори на айфон.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР