Близо 600 млн. лева са инвестирани по европейски проекти и

...
Близо 600 млн. лева са инвестирани по европейски проекти и
Коментари Харесай

Екологично чист транспорт на Варна! Купуват 60 нови електробуса

 Близо 600 млн. лв. са вложени по европейски планове и стратегии във Варна през програмния интервал 2014-2020 година Това стана ясно на днешното съвещание на отрасловата комисия към Общинския съвет, на което беше признат планът на средствата от Европейския съюз на община Варна за 2021 година

68 630 000 лв. в тазгодишния бюджет на община Варна ще бъдат обезпечени по европейски планове и стратегии. Няколко планови оферти са сполучливо предпазени и следва тяхната реализация през 2021 година Един от тях е планът за саниране на осем многофамилни жилищни здания в града, финансиран по Оперативна стратегия " Региони в напредък “.

Вече стартираха дейностите по създаване на ново улично осветяване в регион " Младост “, кв.16, и ж.к. “Възраждане “, ІІІ микрорайон и ІV микрорайон. Проектът, който ще се осъществя по Програма " Възобновяема сила, енергийна успеваемост, енергийна сигурност “, планува рехабилитация, рационализация и създаване на умна система за ръководство и мониторинг на външното изкуствено осветяване.

С евросредства по Програмата за морско дело и риболовство ще бъде усъвършенстван достъпът до рибарско населено място " Карантината “ и построен морски информативен център. С осъществяването на плана ще се надградят дейностите, изпълнени по европейския план " Модернизация и реорганизация на рибарско пристанище " Карантината “. Предвидено е създаване на алеи, доставка и монтаж на парково съоръжение, обезпечаване на достъп за хора с увреждания.

По същата стратегия Община Варна ще извърши още едно планово предложение – за цифровизация на архива на основателя на Морската градина арх. Антон Новак, както и за популяризирането на Първото рибарско учебно заведение.

С финансиране по стратегия " Красива България “ ще бъде изработен главен ремонт и реорганизация на площадки за игра в ДГ №2 " Щастливо детство “.

През тази година продължава осъществяването на плана по Оперативна програма " Региони в напредък “ за ремонт, реорганизация и рационализация на филиала на ТМПЦ – Варна. След приключването му постройката ще разполага с актуализирани и удобни сцена, камерна зала, репетиционни и др. В развой на оценка е планово предложение за ремонт на постройката на НЧ " П. Р. Славейков “ във ж.к.    " Вл. Варненчик “.

Друг временен план е за " Екологично чист превоз на гр. Варна “, изпълняван по Оперативна програма " Околна среда “. Предвижда се с 60 нови електробуса да бъде освежен автопаркът на " Градски превоз “ ЕАД.

В листата попада също осъществяването на планово предложение по интегрирана процедура " Социално-икономическа интеграция на уязвими групи. Интегрирани ограничения за възстановяване достъпа до обучение “, която се осъществя по две оперативни стратегии – “Наука и обучение за образован напредък " и " Развитие на човешките запаси “. Целта на процедурата е да способства за повишение качеството на живот, общественото включване и понижаване на бедността, както и до трайната интеграция на представителите на уязвими групи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР