Близо 600 бежанци и мигранти са пристигнели в петък и

...
Близо 600 бежанци и мигранти са пристигнели в петък и
Коментари Харесай

Близо 600 мигранти са пристигнали на гръцките острови през последните два дни

Близо 600 бежанци и мигранти са пристигнели в петък и събота на гръцките острови в Егейско море, съобщи ТАСС, като се базира на организация АНА-МПА.

По данни на гръцката полиция 424 бежанци и мигранти са пристигнали на гръцките острови от среднощ до 12 часа на обяд през днешния ден. От тях 178 души са отишли на остров Лесбос, 114 на Хиос и 132 на Самос. Продължават да идват нови мигранти, съобщи Българска телеграфна агенция.

В петък на островите в северната част на Егейско море са пристигнали 175 мигранти и бежанци, идващи от близкия турски бряг. Общо за двата дни броят на новопристигналите доближава 599 души.

Миналата седмица гръцките управляващи препратиха на континента към 1400 души от препълнения лагер Мория на остров Лесбос. Това разреши малко разтоварване на лагера, в който в този момент живеят съвсем четири пъти повече хора, в сравнение с той би трябвало да приюти.

През последните дни броят на мигрантите в Мория надвиши 10 хиляди, от които 4,5 хиляди в този момент живеят в къщичките на лагера, предопределени за 3 хиляди души, а останалите са се подслонили в изоставени постройки към лагера или в палатки, които сами са сложили или са им били предоставени от неправителствени организации.

Пристигането на нови мигранти още веднъж изостря мигрантския проблем, защото краткотрайните лагери на гръцките острови са запълнени до краен лимит. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР