Близо 60% от столицата на Хаити е доминирана от банди,

...
Близо 60% от столицата на Хаити е доминирана от банди,
Коментари Харесай

Шефът на ООН за хуманитарната помощ: Бандите контролират около 60% от столицата на Хаити

Близо 60% от столицата на Хаити е доминирана от банди, чието принуждение и полови офанзиви накараха хиляди да изоставен домовете си, сподели в четвъртък ръководителят на филантропичната работа на Организация на обединените нации в карибската страна.

Улрика Ричардсън сподели, че това е оставило близо 20 000 души в столицата изправени пред „ пагубни условия, сходни на апетит “, до момента в който епидемията от холера се популяризира из Хаити.

Ричардсън нарисува мрачна картина на страна в низходяща серпантина, като половината й население се нуждае незабавно от хранителна помощ, защото броят на смъртните случаи от холера е повишен до 283. Тя сподели, че близо 12 000 души са били приети в болница с заболяването от 2 октомври насам, и в този момент има общо повече от 14 000 хипотетични случая на холера в осем от 10-те района на страната.

Тя сподели, че всички като се изключи 1000 от 20 000 хаитяни, застрашени от апетит, са в столицата Порт-о-Пренс, основно в бедния квартал Сите Солей, следен от бандите. Ричардсън сподели, че несигурността е довела до „ всеобщо разселване “, изключително в столицата, където 155 000 души са напуснали домовете си.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР