Близо 60 кубинци са обект на съдебно преследване в Куба

...
Близо 60 кубинци са обект на съдебно преследване в Куба
Коментари Харесай

60 души на съд заради протестите от 11 юли в Куба |

Близо 60 кубинци са обект на правосъдно гонене в Куба поради присъединяване им в невижданите митинги против управляващите на 11 юли, съобщи Франс прес, като се базира на почитан правосъден представител.

Той не посочи обаче какъв брой души са били задържани и отхвърли обвиняванията, че става дума за претупани процеси.

Председателят на Висшия национален съд Рубен Ремихио Феро сподели, че на 59 души са повдигнати обвинявания за осъществени дребни закононарушения, като засегнатост на магистрат, причиняване на незначителни контузии или предизвикателство на вълнения.

Един от упрекнатите към този момент е бил оправдан, а други към момента не са получили дефинитивни присъди и затова не могат да апелират правосъдното решение, съобщи Българска телеграфна агенция.

Съдебният представител отхвърли изказванията за " лавина от каузи " против протестиращите. Той сподели, че не знае какъв брой души са били задържани след демонстрациите и съобщи, че също е любопитен да научи точната численост тъй като към този момент се загатват разнообразни числа.

Според лист, публикуван в Туитър от опозиционни групи и самостоятелни медии, близо 600 души са били арестувани. По-рано тази седмица кубинският външен министър Бруно Родригес съобщи, че множеството от арестуваните към този момент са били освободени, откакто им е била наложена санкция или са били сложени под домакински арест.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР