Близо 6 млн. лв. са необходими, за да бъде завършена

...
Близо 6 млн. лв. са необходими, за да бъде завършена
Коментари Харесай

Дострояват сграда, чието изграждане е започнало преди 42 години

Близо 6 млн. лева са нужни, с цел да бъде приключена постройката на културния дом в Чирпан. Строителството ѝ е почнало преди 42 години – на 22 май 1978 година, само че градивно проучване е посочило, че основите са постоянни и комплексът може да бъде приключен. Проектът планува зала с потенциал за 600 души и въртяща се сцена.

Първоначален вложител е била страната, строителството е било прекратено през 1989-1991 година като в това време са били изразходвани близо 5.5 млн. лева тогавашни лв., прецизира вестник " Монитор ".

През миналите малко над три десетилетия постройката е била трансферирана като благосъстоятелност на общината, правени са няколко безуспешни опита тя да бъде продадена на частни компании и довършена с друго от първичното предопределение. Междувременно са окрадени близо 1200 кв.м медни листове от покривната структура и огромна част от ел. инсталациите.

В момента се работи по правенето на работния план, ще бъдат осъществени известни промени по отношение на предварителната концепция, най-вероятно ще отпадне въртящата се сцена, само че пък ще се отворят зали за конференции и за експонатите на локалния исторически музей, който е настанен в тогавашно учебно заведение, прецизира Крачолов, който има намерение да кандидатства за средствата пред „ Фонд управител на финансови принадлежности в България " ЕАД прочут повече като Фонда на фондовете. Съвсем неотдавна създателят на плана, арх. Евтим Василев е трансферирал правата си върху обекта на арх. Лада Камиларова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР