Близо 6 милиона лева е изхарчила БСП от началото на

...
Близо 6 милиона лева е изхарчила БСП от началото на
Коментари Харесай

БСП изхарчили почти 6 милиона лева от началото на годината

Близо 6 милиона лв. е изхарчила Българска социалистическа партия от началото на годината. Това стана ясно от коментара на соцводача Корнелия Нинова преди днешното съвещание.

2 милиона лв. са отишли за еврокампанията. 1,5 милион лв. са за партийната телевизия. Към момента не разполагаме с тези пари, акцентира тя.

Надвзетите пари ще ни бъдат удържани от идната дотация, разясни тя. Към декември предходната година те са в размер на 6 милиона лв.. Червените не си страна парите на влог.

Левицата ще взе участие в консултациите за размера на партийните дотации. Без страсти трябвало да се разиска тематиката. Нинова е безапелационна, че не би трябвало да се позволява частни ползи да си купуват партии и да диктуват политиката на България. Червените са разочаровани, че няма да падне Данък добавена стойност.

Въпросът за размера на дотациите бил внимателен, съгласно Валери Симеонов. Има разнообразни разновидности. Припряността и прибързването усложнявали намирането на решение. Властта се е схванала до края на юли да има решение по въпроса.

Нямало да се разиграва топката, всичко е въпрос на предпочитание, сподели водача на НФСБ. Амбицията е да се откри бързо решение, не че е толкоз комплицирано, счита той. Партията му нямало проблем да върне надвзетата дотация.

Припомняме, откакто на първо четене депутатите утвърдиха за понижаване на партийните дотации за 1 лев, през вчерашния ден се организира Коалиционен съвет за разискване на дотациите, на който бе решено, че ще се търси общо мнение.

Движение за права и свободи предложиха да падне тавана на даренията за партиите и финансиране по американски модел. От НФСБ заподозряха, че ГЕРБ и Движение за права и свободи са се сближили. Според Валери Симеонов има заплаха американския модел да стане " африкански ".

ГЕРБ продължава да стои зад позицията си за дотация от 1 лев, която и държавното управление внесе в Народното събрание. Партията му ще взе участие в полемиката на Оперативна програма за промени в закона за политическите партии. Той е главният закон, в който са залегнали партийните дотации.

В Закона за политическите партии ще залегне механизмът за установяване на дотациите, стана ясно на съвещанието на Коалиционния съвет. В бюджета ще залегнат единствено общите избори, а Министерството на финансите (МФ) ще продължи да изплаща парите за партиите, стана ясно от пояснението на финансовия министър Владислав Горанов.

От Движение за права и свободи бяха оповестили, че поддържат оставането на дотациите на 11 лв..

От " Воля " през вчерашния ден се оповестиха, че желаят понижаване на дотациите. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР