Близо 6 милиона контрабандни цигари и над 15 000 килограма

...
Близо 6 милиона контрабандни цигари и над 15 000 килограма
Коментари Харесай

6 млн. контрабандни цигари и 15 хил. кг. тютюн задържани от началото на годината

Близо 6 милиона контрабандни цигари и над 15 000 кг нарязан тютюн са задържали от началото на годината Министерство на вътрешните работи дружно с Агенция „Митници“. Това разгласи Христо Терзийски, шеф на Главна дирекция „Национална полиция“, по време на доклад, който направи  дружно с основния секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов и шефът на ГДБОП пред парламентарната комисия за битка със сивата стопанска система, заяви Българска национална телевизия.

От Министерство на вътрешните работи обясниха, че сега контрабандните цигари заемат рекордно ниско равнище от 7% от пазара на тютюневи произведения. Основно предлагани у нас противозаконни тютюневи произведения се създават в гръцки заводи. В момента казусът пред органите на реда е по какъв начин да хващат противозаконната продажба на тютюн. Когато той е нарязан, не е акцизна стока и не може да бъде арестуван и точно по този метод напуща страната, разкриха от полицията.

„Един тютюн, който коства първокласен 2,3,5 лв., можеш да го изкупиш, хората избират да го продадат като незаконен за 30-40 лева“, изясни Емил Димитров, ръководител на Временната комисия за битка със сивата стопанска система.

„Мога да ви уверя, че и към днешна дата ние следим наши проведени незаконни групи, които изнасят ненарязан тютюн в други европейски страни. В резултат на натиска, който беше сбъднат на територията на страната върху лица и групи, които произвеждаха незаконни цигари – те изнесоха производството в други страни. От 2015 година досега имаме по наша информация и по информация на наши партньорски служби разрушени 14 заводи на територията на европейски държави“, разгласи Ивайло Спиридонов, шеф на ГДБОП.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР