Близо 59 хиляди са първокласниците в България, които утре ще

...
Близо 59 хиляди са първокласниците в България, които утре ще
Коментари Харесай

59 хил. ще чуят утре първия звънец

Близо 59 хиляди са първокласници те в България, които на следващия ден ще прекрачат за първи път учебния предел. Тази образователна година ще протече в изискванията на непредвидимост поради обстановката с ковид, само че главната цел е образованието да бъде присъствено. Това съобщи в Стара Загора министърът на образованието Красимир Вълчев , който участва на откриването на академичната година в Тракийския университет, съобщи БГНЕС.

В момента, за огромна част от учениците образователната година започва присъствено. Има доста дребни изключения на деца, които заради здравословни аргументи или терзания на родителите, ще се образоват от у дома.

„ Очакваме за 200-300 деца по първичната информация родителите им да изберат да останат у дома за нерешителност. В момента се подават заявките. Това не значи, че те няма да учат. На тях ще бъдат възлагани задания. Ще бъде следено осъществяването на тези задания и тези учебни заведения, които не оферират образование в електронна среда ще могат за децата избрали тази форма да се включат в учебни центрове за отдалечено образование като обезщетителна мярка, добави министърът. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР