Близо 5800 души са арестувани в Китай за различни престъпления

...
Близо 5800 души са арестувани в Китай за различни престъпления
Коментари Харесай

В Китай са арестувани 5800 души за престъпления свързани с коронавируса

Близо 5800 души са задържани в Китай за разнообразни закононарушения - от излъга до убийства - по отношение на новия ковид, заяви държавната прокуратура.

Някои от арестуваните са организирали подправени акции за събиране на помощи, други са продавали развалена здравна инсталация, а трети са подали погрешна декларация за здравословното си положение. Един човек е пребил смъртоносно клиент в супермаркет, който му споделил да си постави маска. Друг съзнателно се врязал с колата си в медици, а трети направил ликвидиране с нож, до момента в който му мерели температурата.

От януари до юли в Китай за закононарушения, свързани с ковид, са били задържани общо 5797 души, а против 6755 е почнало наказателно произвеждане, заяви през днешния ден прокуратурата.

За новия ковид бе публично обявено в края на декември предходната година в Китай, в огромния централен град Ухан. Оттогава китайските управляващи организират масирана акция за противопоставяне на разпространяването.

Понастоящем Китай значително е овладял разпространяването на ковид на своя територия. През последните дни в страната не е регистриран нито един случай на локално предаване на болестта.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg