Близо 580 души са арестувани при акцията срещу наркоразпространението, започнала

...
Близо 580 души са арестувани при акцията срещу наркоразпространението, започнала
Коментари Харесай

Близо 580 души са арестувани по време на акция Бяло

Близо 580 души са задържани при акцията против наркоразпространението, почнала на 7 декември. Образувани са 470 досъдебни производства, сподели пред медиите основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров по време на брифинг.

" В рамките на акцията в страната са тествани към три хиляди учебни региони ”, добави основният секретар Петър Тодоров. Открити са над 10 нарколаборатории и пространства за произвеждане на марихуана - в София, Добрич, Варна, Дупница, Тутракан, Силистра, Шумен и други градове.
" Един от целите ни беше хората, които популяризират опиати да нямат достъп до нашите деца. В понеделник успяхме да стигнем много високо в една такава незаконна верига. По тематиката опиати сме на едно мнение - че страната би трябвало да е безкомпромисна в битката с престъпността ", съобщи вътрешният министър Иван Демерджиев.

По думите му казусът в Джулюница, при който са арестувани над 200 кг наркотично вещество, е плод на дейности, почнали в учебното заведение и е резултат на старания, траяли няколко месеца.
" Темата за наркотичните субстанции ще продължи и отвън територията на България. Вътрешният министър на Турция получи инструкции от техния президент да ни спомагат. Особено в битката с наркотрафика и каналджийството. Турската страна ще организира нужните акции и ще бъде безкомпромисна. "

" Краткосрочните ни цели са да изтръгнем българските деца от прегръдката на проведената престъпност по линия на наркоразпространението. Дългосрочната цел е да освободим българските жители от тази злина. Набелязахме и други тематики, които намираме за предпочитани. Днес показваме задоволство, че 200 000 дози не стигнаха до българските деца. Хората, които се занимават с това, ще понесат своята отговорност ", добави Демерджиев.

  Снимка: БГНЕС

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР