Близо 580 човека са арестувани при акцията срещу наркоразпространението, започнала

...
Близо 580 човека са арестувани при акцията срещу наркоразпространението, започнала
Коментари Харесай

Отчет след акция Бяло: 580 арестувани и проверени над 3000 училищни райони

Близо 580 индивида са задържани при акцията против наркоразпространението, почнала на 7 декември. Образувани са 470 досъдебни производства, сподели пред медиите основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров.

 Иван Гешев регистрира сериозен триумф на акция Виж още

Вътрешният министър Иван Демерджиев пък посочи, че през вчерашния ден криминалистите са стигнали висока в една такава незаконна верига, визирайки разрушеното хранилище в село Джулюница. Той уточни, че тази акция е резултат от взаимната акция с прокуратурата. При нея са арестувани близо 200 кг марихуана, което се равнява на към 200 хиляди дози, а шестима души са задържани. Сред арестуваните са помагачи, съдържатели на оранжерията и разпространители.

Държавата би трябвало да е безкомпромисна в битката с престъпността, в случай че желаеме да осигурим сигурност и успокоение. Тази злина доби съществени размери, сподели още министър Демерджиев.

Сред задържаните в Джулюница има и 16-годишен пропагандатор. Той, с изключение на причинител, е и жертва на незаконните групи, сподели шефът на националното разследване Борислав Сарафов. Дрогата е била за районите към Горна Оряховица.

В рамките на акцията в страната са тествани към три хиляди учебни региони, допълни основният секретар Петър Тодоров. Открити са над 10 нарколаборатории и пространства за произвеждане на марихуана - в София, Добрич, Варна, Дупница, Тутракан, Силистра, Шумен и други градове. 

В неделя министърът на вътрешните работи отново ще е в Турция, където диалозите ще са в посока противопоставяне на каналджийството.

Когато ударим тези канали от двете страни на границата, резултатът ще е доста по-добър, сподели Демерджиев.

Известно време имаше вакуум в съвмесните дейности на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата. Той даде отрицателен резултат. Сега възвръщаме разговора. Държавата би трябвало да има самодеен метод, с цел да подсигуряваме сигурност, уточни Сарафов.

По думите му напорът на мигранти е злополучие. Истинските причинители са каналджиите. Генезисът на тези закононарушения е отвън страната ни. Това е високоорганизирана незаконна активност, сподели Срафов и уточни, че би трябвало да заловим каналджиите, а не да гоним мигрантите.

Убеден съм, че безвремието завърши. Акциите не са самоцел, а с цел да бъдат събрани доказателства, каза още шефът на Национална следствена служба.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР