Близо 58% от българите предпочитат да се създаде ново правителство

...
Близо 58% от българите предпочитат да се създаде ново правителство
Коментари Харесай

Галъп: Близо 58% от българите искат нов кабинет в този мандат

Близо 58% от българите избират да се сътвори ново държавно управление в границите на този парламент вместо това да стане след нови избори. Това демонстрира експресен телефонен сондаж измежду 800 интервюирани, извършен от " Галъп Интернешънъл ". Той е направено в интервала 23 - 25 юни.

Сравнение с сходно изследване на организацията от началото на юни демонстрира, че делът на хората, които не желаят избори в този момент, се е нараснал с близо 17 процентни пункта от 41.3 на 100 до 57.9%.

Според данните 35.3% от интервюираните виждат в днешната обстановка късмет да се избере по-стабилна власт през есента, само че 59.2% считат, че обстановката на политическа неустойчивост е проблем за страната. Останалите се двоумят. Затова и по-скоро надвиват очакванията да се сформира държавно управление в границите на този парламентарен мандат – 57.9% против 40.6%, които желаят избори.



Данните демонстрират поляризация по тематиката за свалянето на държавното управление. Малко над 48% утвърждават рухването му от власт, само че други 50.5% са на противоположното мнение. Данните сочат известна консолидация на последователите на държавното управление – пристигнала очевидно като реакция към метода, по който кабинетът бе свален, както и все още на свалянето му. " Сред инстинктивните моментни реакции към метода на събаряне на държавното управление с малко доминира по-скоро благосклонността към държавното управление на Кирил Петков и това води до ситуационна готовност на негови последователи ", разясняват от " Галъп Интернешънъл ". Това се удостоверява и от поддръжката за отстранения ръководител на Народното събрание Никола Минчев.



" Като че ли надвиват упованията още веднъж " Продължаваме промяната " да сформира държавно управление (40.3%) против опцията ГЕРБ да сформира държавно управление (18.2%) или други разнообразни формати с трети мандат (дялове под 10%) ", демонстрира още изследването.

Мнозинството интервюирани виждат виновността за рухването на властта в неточности на държавното управление. Малко над 65% от интервюираните са съгласни, че държавното управление носи лична политическа виновност за сполучливия избор на съмнение. Несъгласие показват 33.6 на 100 от хората. Обяснения за прелом от страна на мафията се поддържат от 41.6%, а 51 на 100 не са съгласни с тези изказвания. Близо 20% са съгласни с изказванието " смъкна го Русия " против 72.7% несъгласни.

Така нареченото " френско предложение " за изискванията за повдигане на ветото на България за присъединението на Северна Македония към Европейски Съюз към този момент е оставило отчаяние у хората, регистрират от " Галъп Интернешънъл ". Едва 25% считат, че то е отчело в задоволителна степен българските ползи. Отчетливо болшинство от 59.5% счита, че това не е по този начин. Останалите се двоумят.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР