Близо 58 000 четвъртокласници се явяват на матура днес и

...
Близо 58 000 четвъртокласници се явяват на матура днес и
Коментари Харесай

НВО за четвъртокласниците: 58 000 ученици показаха знания по БЕЛ


Близо 58 000 четвъртокласници се явяват на матура през днешния ден и на следващия ден. Този четвъртък беше тази по български език и литература, а на следващия ден е изпитът по математика.
Снимка: btvnovinite.bg

Това е първият випуск от начален стадий, който се образова две години в онлайн среда поради Коронавирус епидемията и в този момент ще стане по какъв начин това се е отразило на знанията и подготовката на децата.

„ Лек боязън “ - по този начин Александра Велковски приема външното оценяване.

„ Притеснявам се в границите на естественото, не е кой знае какво. Аз доста желая да стана доктор и желая да последвам медицина “, разкрива ученичката.
Снимка: btvnovinite.bg

За Александра диктовката е най-лесната част от цялата матура. А родителите й считат, че е хубаво такова оценяване да се прави всяка година.

„ Когато те свикнат с вида оценяване годишно, този преход от начален към междинен стадий ще бъда доста по-добър “, счита майка ѝ Емилия Велковска.

94 четвъртокласници ще се явят на матура в столичното 30-то учебно заведение „ Братя Миладинови ".

„ Стаите са готови, разпечатани и залепени на чиновете имената на децата, има описи “, разяснява доктор Атанаска Рейха - шеф на 30-то учебно заведение „ Братя Миладинови ".
Снимка: btvnovinite.bg

Три модула за 60 минути - по този начин наподобява матурата за 4 клас. Според шефа на столичния инспекторат на образованието вторият модул е извънредно значим за децата.

„ Много е значимо да наблегнем на събитието, че тук в действителност се търси логическото и креативно мислене на децата “, споделя шефът на Столичния инспекторат на образованието Ваня Кастрева.

Максималният брой точки е 100. А резултатите от националното външно оценяване се вписват в удостоверението за приключен начален стадий.


За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР