Близо 570 млн. долара под формата на BNB токени са

...
Близо 570 млн. долара под формата на BNB токени са
Коментари Харесай

До 570 млн. долара стигнаха откраднатите средства от криптоборсата Байнанс


Близо 570 млн. $ под формата на BNB токени са откраднати от най-голямата борса за криптоактиви " Байнанс " (Binance), съобщи Си Ен Би Си. Сумата е доста над в началото оповестените през днешния ден за откраднати токени в размер на 100 млн. $.

От платформата показват, че обект на офанзивата е била кросчейн връзката ѝ с т. нар " интелигентна верига " (BSC), което е дало опция на хакерите да реалокират BNB токени отвън мрежата.

Кросчейн връзките са принадлежности, които дават опция за прекачване на токени от един блокчейн към различен.

" Байнанс " е спряла търговията с BNB токени и е прекратила краткотрайно основаването на нови блокове в BSC до откриване на аргументите за пробива и отстраняването им, уточни в " Туитър " основният изпълнителен шеф на " Байнанс " Чанпън Чжао.

Към момента на кражбата дейни валидатори в блокчейна на BNB са били 26 възела.

" Проблемът се отстранява. Парите ви са обезпечени. Извиняваме се за неудобството ", уточни той при първичното оповестяване на случая.

Атаката е следващата в криптосвета от началото на годината. По данни на компанията за блокчейн разбор " Чейнанализис " (Chainalysis) до момента жертва на хакери са станали активи на стойност 1,4 милиарда $, отбелязва Българска телеграфна агенция.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР