Близо 550 жени в САЩ твърдят, че са били нападнати

...
Близо 550 жени в САЩ твърдят, че са били нападнати
Коментари Харесай

Близо 550 жени съдят Uber за сексуално насилие

Близо 550 дами в Съединени американски щати настояват, че са били нападнати от водачи на платформата за транспорти Uber и водят каузи против компанията, съобщава Би Би Си. 

Жалбите включват обвинявания, че пътничките са били отвличани, полово насилвани, полово измъчвани, изнасилвани, лъжливо затваряни, преследвани, унизени или нападани по различен метод от водачи на Uber.

Делото е заведено във Върховния съд на окръг Сан Франциско.

" Сексуалното посягане е ужасяващо закононарушение и ние одобряваме съществено всеки един сигнал “, сподели представител на Uber.

" Няма нищо по-важно от сигурността, заради което Uber построи нови функционалности за сигурност, откри политики, насочени към оживелите, и беше по-прозрачен за случили се съществени произшествия. Въпреки че не можем да разясняваме правосъдни разногласия, ние ще продължим да поддържаме сигурността като сърце на нашата работа ", прибавиха те.

В жалбата, подадена от юристите на адвокатската адвокатска фирма Slater Slater Schulman, се твърди, че половите похищения са осъществени в " голям брой щати “.

От документа излиза наяве, че най-малко още 150 евентуални случая са " интензивно разследвани ".

В делото се твърди, че още през 2014 година Uber е схванал, че неговите водачи са полово насилвали и изнасилвали пътнички. Документът твърди, че компанията дава приоритет на " растежа си пред сигурността на клиентите “.

" Целият бизнес модел на Uber се основава на обезпечаването на безвредно пътешестване на хората до у дома, само че сигурността на водачите в никакъв случай не е била тяхна грижа – растежът беше за сметка на сигурността на пасажерите “, сподели Адам Слейтър, партньор-основател на адвокатската фирма Slater Slater Schulman.

Миналия месец Uber разгласява втория си отчет за сигурността в Съединени американски щати, който демонстрира, че през 2020 година е имало 998 случая на полово принуждение, в това число 141 отчета за обезчестяване.

В отчета компанията споделя, че е получила общо 3824 отчета за петте най-тежки категории полово принуждение сред 2019 година и 2020 година

Първият отчет за сигурността на компанията, който разказва случаите от 2017 до 2018 година, открива 5981 отчета за полово принуждение.

Най-сериозните категории на полово посягане на Uber варират от " несъзнателно целуване на несексуална част от тялото “ до " несъзнателно полово навлизане “ или обезчестяване.

Делото идва броени дни откакто компанията за споделено пътешестване Uber е пренебрегвала закона, прикривала е тормоз от страна на водачите, мамила е полицията и е употребила секрети политически лобита по целия свят. Това демонстрира световно следствие, след което изтекоха над 124 хиляди поверителни документа, доказващи нередностите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР