Близо 55 000 души от цял свят са изразили интерес

...
Близо 55 000 души от цял свят са изразили интерес
Коментари Харесай

Държавата в Югозападна Европа, която привлича 55 000 души от цял свят с визов режим

Близо 55 000 души от целия свят са изразили интерес да живеят и работят в Португалия, по данни от програмата Instituto do Emprego e Formação Profissional. Миналия месец управляващите в Португалия вкараха нов визов режим, който разрешава на мигрантите да работят и останат в тази страна за интервал от 120 дни, с опция за удължение с 60 дни или повече, оповестява SchengenVisaInfo.com

Данните са предоставени от министъра на труда, солидарността и обществената сигурност на Португалия Ана Мендес Годиньо съгласно Portugal News.

Министърът акцентира, че до този миг близо 55 000 служащи са декларирали интерес за работа в Португалия посредством IEFP.

От 2015 година насам задграничните служащи, които заявяват заплащане към общественото обезпечаване в Португалия са се увеличили доста: през 2015 година 110 000 чужденци, работещи в страната са участвали в системата за обществено обезпечаване, до момента в който през 2022 година броят им се е нараснал до 530 000 души съгласно изданието Portugal News.

Правителството на Португалия се пробва да притегля задгранични жители, които да живеят и работят в страната, с цел да запълни пропуските в доста промишлености, породени основно от рестриктивните мерки, наложени за прекъсване на разпространяването на ковид и новите му разновидности.

Още през септември управляващите в Португалия оповестиха, че жителите на осем португалоговорящи страни ще имат право да се реалокират в Португалия по по-лесен метод, откакто страната реши да улесни визовите правила в доста промишлености.

Според данни от Евростат през юли безработицата в Португалия е била 5,9 на 100, което е над междинното за еврозоната.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР