Близо 54 000 литра течни горива са изтеглени от бензиностанциите

...
Близо 54 000 литра течни горива са изтеглени от бензиностанциите
Коментари Харесай

54 000 литра течни горива са изтеглени от бензиностанциите в страната заради лошо качеството

Близо 54 000 литра течни горива са изтеглени от бензиностанциите в страната поради проблеми с качеството единствено за първите три месеца на годината. Това демонстрират инспекциите на контролните органи. Според проверяващите – пробите с отклонения са относително малко, само че в сервизите водачи не престават да алармират за проблеми в колите поради некачествени бензин или дизел.

 

В последните дни на интензивно пътешестване бензиностанциите регистрираха растеж в потреблението на горива с 30-35 %. В момента най-масовият бензин А-95 на колонката ни коства приблизително 2.57 лева./л, а литър дизел – 2.72 лева От сектора не изключват от май цените да тръгнат леко нагоре. В същото време, точно след интервала на огромното пътешестване в сервизите регистрират растеж на недоволствата и повредите от некачествени горива.

 

Запушени филтри, недостатъци в горивните системи и развалени мотори са измежду най-честите проблеми, с които водачите се сблъскват. От януари до март инспекторите от ДАМТН са направили 308 инспекции за качество, при които са взети 438 проби, а откритите нарушавания са 19, предава Нова.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР