Близо 54 000 души, което повече от половината на населението

...
Близо 54 000 души, което повече от половината на населението
Коментари Харесай

Евакуираха над 50 000 души в Италия заради бомба от Втората световна война

Близо 54 000 души, което повече от половината на популацията на италианския град Бриндизи, бяха евакуирани поради открита бомба от 1941 година, предадоха Франс прес и Ройтерс.

Това е най-голямата интервенция за евакуация поради бомба в Италия от края на Втората международна война насам.
Снимка: Видео скрийншот
Евакуацията бе осъществена в радиус от над 1,5 километра от мястото, на което бе открита бомбата, с цел да бъде обезвредена. В по-ограничен периметър от 500 метра беше прекратено газоподаването.

Въздушният и железопътният трафик също са прекратени. Над 1000 членове на силите на реда и 250 доброволци от Гражданска отбрана вземат участие в интервенцията.
Невзривена бомба от Втората международна война изтегля поданици на Хановер Строителни екипи попаднали на 250-килограмовата бомба
Бомбата с дължина метър и тегло над 200 кг беше открита на 2 ноември по време на ремонтни действия на киносалон. Тогава строителна машина даже съумя да повреди леко бомбата и по този начин интервенцията по обезвреждането й стана още по-деликатна.

Операцията е почнала през вчерашния ден с прехвърлянето на 217 пандизчии от локалния затвор към други места за задържане.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР