Близо 5000 лева под формата на безлихвен заем за безработните

...
Близо 5000 лева под формата на безлихвен заем за безработните
Коментари Харесай

Безлихвени заеми за безработните заради COVID-19 у нас. Теглим до 5000 лв

Близо 5000 лв. под формата на безлихвен заем за безработните поради COVID-19 у нас. За кредитиране ще може да се кандидатства до края на годината, а отпуснатите заеми ще са без поръчителство и с гратисен интервал.
Програма за гарантиране на безлихвени заеми в отбрана на хора, лишени от опцията да поставят труд заради пандемията от COVID-19 беше утвърдена от държавното управление нощес. Тя е създадена от „ Българска банка за развиване “ АД и е с бюджет от 200 милиона лв.. Програмата ще бъде обезпечена със средствата от нарастването на капитала на „ Българска банка за развиване “ АД.

Всяко лице, което дава отговор на изискванията, ще има право на един заем по Програмата до 4 500 лева За него ще може да кандидатства до 31.12.2020 година. Не се планува обезпечаване на обезпечения като изискване за отпущането на заемите. Кредитите ще са със период до 5 години, с най-малко 6 и не повече от 24 месеца гратисен интервал. Лицата ще имат право на предварително погасяване на дълга без да се дължи такса/комисиона за това.

На съвещание кабинетът одобри и да се пренасочат средства от Европейски и капиталови фондове по оперативни стратегии за интервала 2014-2020 година в поддръжка на ограничения за битка с COVID-19. Към оперативните стратегии за развиване на човешките запаси и конкурентоспособност се пренасочва запас от други стратегии в размер на над 233 млн. лв.. С тези средства ще се финансират схеми за краткотрайна претовареност и ще се обезпечи оборотен капитал и ликвидност на дребни и междинни предприятия като краткотрайна мярка в отговор на рецесията.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР