Близо 500 млади висшисти без опит ще започнат първа работа

...
Близо 500 млади висшисти без опит ще започнат първа работа
Коментари Харесай

Млади висшисти започват първа работа по програма „Старт на кариерата”

Близо 500 млади висшисти без опит ще стартират първа работа по специалността си в държавната администрация по стратегия „ Старт на кариерата ”, която се извършва от Агенцията по заетостта. Те ще бъдат наети с 12-месечен трудов контракт в централните ръководства на институциите и техните териториални поделения. Разходите за техните хонорари и осигуровки се обезпечават от държавния бюджет за осъществяване на политиките по заетостта, прецизираха от Агенцията по заетостта.

Младежите са класирани и утвърдени от бъдещите си работодатели на извършената в края на предходната година процедура за кандидатстване по програмата.

Предстои още младежи с висше обучение, класирани във вторична процедура за кандидатстване по стратегия „ Старт на кариерата ”, да стартират своята първа работа в държавната администрация на работни места, които няма да се заемат от някои към този момент класирани младежи.

Агенцията по заетостта осъществя тези благоприятни условия по реда на Закона за използване на разпореждания на Закона за държавния бюджет на Република България за предходната година от 28 януари 2022-а. Съгласно него, до приемане на Националния проект за деяние по заетостта и не по-късно от 31 март 2022 година, може да се подписват нови контракти по стратегия „ Старт на кариерата ” и план „ Красива България ” от Националния проект за деяние по заетостта през предходната година.

Припомняме, че в стратегия „ Старт на кариерата ” могат да се включат младежи на възраст до 29 години, които са приключили висше обучение и нямат трудов стаж по добитата компетентност. В рамките на 12-месечен трудов контракт те ще могат да натрупат първия си стаж, професионален опит и умения по добитото обучение, с което да започват своето кариерно развиване.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР