Близо 500 хил. абонати все още са без ток в

...
Близо 500 хил. абонати все още са без ток в
Коментари Харесай

Над 600 хил. абонати все още са без ток. Ситуацията остава тежка, обяви енергийният министър

Близо 500 хиляди клиенти към момента са без ток в хиляди обитаеми места, като обстановката в мрежите с ниско и приблизително напрежение остава тежка. Това съобщи на брифинг пред публицисти министърът на енергетиката Румен Радев.

Той даде настояща информация към 17:00 ч. за проблемите с електрозахрването в страната. В Електроразпределителни мрежи (ЕРМ) Запад - в 778 обитаеми места има авари, като са наранени над 300 хиляди клиенти. Най-големият брой на сигнали са в областите Благоевград, Видин, Враца, елементи на Монтана, Перник, Софийска област, Плевен, Ловеч и Кюстендил.

За ЕРМ Юг местата без ток са 55, само че броят на засегнатите клиенти още веднъж е огромен - над 300 хиляди Най-сложна е обстановката в ЕРМ Север, където 779 обитаеми места са без електрозаранване.

Министър Радев увери, че по повредите работят стотици екипи с над хиляда индивида.

" Това е трети поред уикенд, в който обстановката в действителност е комплицирана. Има напълно справедливи аргументи това да е по този начин ", сподели той.

Няма информация за проблеми при снабдяването на газ или топлоподаването.

Енергийният министър отхвърли още информация, публикувана в обществените мрежи, че има повишен радиационен декор в страната.

" Категорично подправена вест е нарасналият радиационен декор. Няма такова нещо. Обичайните стойности са сред 0,07 и 0,3 микросиверта на час. За последните 24 часа сме в този период ", сподели Радев.

В неделя България осъмна с изобилна снежна завивка, паднали дървета и клони, а тук-там и мощен вятър. Тежката метеорологична конюнктура докара до проблеми по пътищата - някои от тях бяха затворени, а други бяха относително натоварени. Някои от вдокато придвижването по някои сектори от жп превоза беше краткотрайно прекратено.

Наложи се министър председателят Николай Денков да свика изключително заседание на кабинета във връзка със зимната обстановка. И досега хиляди клиенти в страната са без ток, а в над 280 учебни заведения в 13 области в страната понедленик ще бъде неучебен ден.

Още по тематиката:

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР