Близо 50 пловдивчани успяха да спечелят в съда спор с

...
Близо 50 пловдивчани успяха да спечелят в съда спор с
Коментари Харесай

Пловдивчани бутнаха в съда искане на строителна фирма да застрои зелени площи

Близо 50 пловдивчани съумяха да завоюват в съда спор с Общината по отношение на издаването на виза на строителна компания, с която да се застроят зелени площи сред две детски площадки сред  бул. „ Марица –Юг ” и улица „ Весела ”.
Прочетете още
Казусът с  капиталовото желание на компанията от село  Баните „ Инджовстрой ” на ул. „ Весела ” е  от 2019 година. Тогава поданици на блоковете в региона видяха една заран по какъв начин терен от над 500 кв.м ограден. Той се намира сред две детски площадки и напълно актуализирана зона по „ Региони в напредък ”.

Започнаха и митинги,  а компанията се отхвърли да стартира строителство. Имотът от 535 кв.м е бил реституиран през 2005 година, а през 2017 година продаден на строителната компания.  Той купува парцела със строително позволение от 2008 година, който включва градеж на жилищна постройка с 15 метра височина с фитнес зала с кафене, шест магазина за промишлени артикули и две ателиета за самостоятелна креативна активност. През 2019 година обаче компанията желае издаване на виза за планиране, с което да се построи под земята гараж на парцела като допълнение. Без него той на процедура не може да вкара новата постройка в употреба, в случай че я вдигне.

Пловдивчаните оспорват точно визата за планиране в Административен съд. Делото се проточи близо две години, като в последна сметка магистратите анулират решението на гл. архитект   на регион „ Централен ”. Причината е, че с допълнението на визата за планиране се отклонява линията и самият метод на застрояване.   Това не можело да стане без  наличие на нотариално заверено документално единодушие на притежателите на прилежащите урегулирани поземлени парцели, в които се открива обвързваното застрояване или разработване на нов Подробен устройствен план на парцела.

Община Пловдив може да апелира решението във Върховния административен съд.



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР