Близо 50 000 украинци са станали инвалиди за 17 месеца

...
Близо 50 000 украинци са станали инвалиди за 17 месеца
Коментари Харесай

50 000 украинци загубили крайници във войната

Близо 50 000 украинци са станали инвалиди за 17 месеца война, като са изгубили ръце и крайници.

Това оповестява в. „ Уолстрийт джърнъл “, като се базира на  „ Отобок “ – най-големия в света производител на протези.

Действителният брой на инвалидите с ампутирани крака може дасе окаже и по-голям, защото за протезиране се изисква време. Някои от потърпевшите чакат за ампутация седмици или даже месеци след раняването им.

Същевременно цената на протезите може да доближава до 50 000 евро. А украинските управляващи заплащат до 20 000 евро на всеки ранен военнослужещ. Цивилните постоянно не могат да си разрешат лекуване и са принудени да се обръщат към благотворителни организации. Според оценката на една от тях – чазиранатв Киев Houp Foundation, броят на тежко ранените по време на войната украинци доближава 200 000 души. Раняванията на 20 000 от тях изискват ампутация.

И украинските, и съветските управляващи крият данни за загуби измежду военните си, акцентира „ Уолстрийт джърнъл “.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР