Близо 50 000 ученици от общински, държавни и частни училища

...
Близо 50 000 ученици от общински, държавни и частни училища
Коментари Харесай

Близо 50 000 ученици се включват в новата Национална програма Заедно в изкуствата и спорта

Близо 50 000 възпитаници от общински, държавни и частни учебни заведения се включват в новата Национална стратегия " Заедно в изкуствата и спорта ".

Създадени са 1917 групи за занимания по изкуство в 1002 учебни заведения и 1897 тима за групов спорт в 990 учебни заведения, заяви пресцентърът на Министерството на образованието и науката (МОН).

Официалният старт на заниманията бе даден през днешния ден в шест области - Благоевград, Бургас, Велико Търново, Пловдив, Монтана и София. Заедно с учениците бяха спортни митове и звезди от сцените и екрана, представители на МОН, на Регионалните ръководства на образованието (РУО) и на локалните управляващи, както и доста родители.

Целта на програмата е да подкрепи образуването на умения за екипна работа посредством присъединяване на учениците в групови спортове и изкуства.

Училищата получават средства за пазаруване на театрални костюми, принадлежности, озвучителна техника, декори, екипировка на учениците, спортни уреди и принадлежности, и други, както и за хонорари на привлечени треньори и експерти в региона на музикалното, танцовото и театралното изкуство.

 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР