Близо 50 000 германци живеят в България. Това ги поставя

...
Близо 50 000 германци живеят в България. Това ги поставя
Коментари Харесай

50 000 германци са избрали България за дом

Близо 50 000 германци живеят в България. Това ги слага в едно от челните места на непознатите касти у нас като численост, демонстрират цифрите на дирекция „ Миграция “ към Министерство на вътрешните работи, както и на данните от разнообразни статистически изследвания. Заради свободното предвижване в Европа обаче цифрата непрекъснато варира и не може да е изцяло точна, написа в. " Монитор ".
Данните обаче са безапелационни, че хиляди жители на една от най-предпочитаните западни дестинации са избрали родината ни за последните десетина години и са се открили трайно, като даже са получили позволение за непрекъснато престояване у нас, макар че такова не им е належащо като жители на Европейски Съюз. В множеството случаи то е издадено въз основата на разнообразни критерии.
Според Закона за чужденците в България това може да е на съображение обучение, или другояче казано студенти, признати на постоянно образование. Годишно с такива документи у нас се снабдяват към 6 хиляди чужденци, доста от които са поданици на страни отвън Европейски Съюз. Една немалка част от тях са хора от общността, а точно германци, които залагат на висше здравно обучение у нас.
Другият аршин, по който чужденците получават по този начин стремежи документ, макар че са поданици на Европейски Съюз и могат умерено да обитават и без него у нас, е реализирането на комерсиална активност. Така близо 1500 немци вършат бизнес в страната ни. Останалата численост е главно на немски пенсионери, които са предпочели да живеят в България, защото с пенсия от най-малко 1200 евро те изживяват старините си почтено в рамките на родината ни.
Бройката на по-възрастните германци обаче не е ясна, защото дирекция „ Миграция “ не ги разделя по години, макар че съгласно последните отчети към 70% от немците у нас са възрастни хора.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР