Близо 5 хиляди души се сбогуваха с бившия германски национал

...
Близо 5 хиляди души се сбогуваха с бившия германски национал
Коментари Харесай

Близо 5000 изпратиха Уве Зеелер в последния му земен път

Близо 5 хиляди души се сбогуваха с някогашния немски национал Уве Зеелер на възпоменателна гала в Хамбург през днешния ден, оповестява организация ДПА.

"Той бе един от нас, само че просто по-добър ", съобщи бордът на шефовете на Хамбургер ШФ Йонас Болдт в памет на Зеелер, до момента в който президентът на Германския футболен съюз Бернд Нойендорф сподели, че "на Уве не му бяха нужни титли, с цел да стане кумир ".

Кметът на Хамбург Петер Ченчер добави, че най-ценните идеали на Зеелер са били "честта и отборният дух ".

Зеелер умря на 21 юли на 85-годишна възраст и бе заровен предишния четвъртък. Той бе почетен капитан на националния тим на Германия и почетен жител на родния си Хамбург.

Зеелер прекара цялата си кариера в Хамбургер ШФ сред 1953 и 1972, вкарвайки 507 гола в 587 мача. Той завоюва купа с тима през 1960 и стана голмайстор в първия сезон на Бундеслигата през 1963/1964, а също така бе президент на тима сред 1995 и 1998. Бившият нападател в никакъв случай не завоюва интернационален трофей след загубите против Англия на международното състезание през 1966 и против Милан в Купата на носителите на национални купи през 1968.

Зеелер приключи кариерата си с 43 гола в 72 мача за Германия и е един от четиримата футболисти в историята, вкарвали на четири международни шампионати.

Сред гостите на церемонията беше и немският канцлер Олаф Шолц, който е някогашен кмет на Хамбург. Той сподели за телевизия NDR, че "най-приятното качество на Зеелер е това, че до края на живота си остана естествен и съзнателен човек ".
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР