Близо 5 000 души се включиха в анкетата на TrafficNews,

...
Близо 5 000 души се включиха в анкетата на TrafficNews,
Коментари Харесай

Пловдивчани за бившата сграда на БНБ: Музей или обществена сграда!

Близо 5 000 души се включиха в анкетата на TrafficNews, в която попитахме пловдивчани в какво да се трансформира постройката на Българска народна банка на ул. " Райко Даскалов ". 40% от гласувалите считат, че тя би трябвало да бъде превърната в музей, в който да бъде показана историята на града. Други 30% са на мнение, че функционалността на постройката би трябвало да се реши след необятен публичен спор. 12,83 % желаят архитектурният монумент да бъде представителна постройка на Община Пловдив. По-малко от 4% са тези, които поддържат мнението, че архитектурният шедьовър би трябвало да бъде даден на концесия на частна компания. 
Прочетете още
В редакцията бяха получени и други оферти по какъв начин да се оживи някогашната банкова постройка. Пловдивчани предложиха в нея да бъдат преместени студентите от Академията по музикални и танцови изкуства, а фоайето да се употребява за изложения, концерти и спектакли. 

 Други считат, че би се трансформирала в чудесна гурме зона. 

Анкетата демонстрира, че ползата на пловдивчани към постройката е голям. В деня на Отворените порти, проведен от кмета на регион " Централен " Георги Стаменов, десетки жители влязоха да прегледат една от най- красивите здания в Пловдив. 

Междувременно от изявление на кмета Здравко Димитров стана ясно, че апетите към постройката имат и частни компании. „ Има предложение вътре да влязат IT експерти, като мозъчен концерн да стане на Южна България. За общини, за организация на превоза, киберсигурност, всичко да бъде там. Общината да го направи, взаимно с висши образователни заведения, взаимно с други институции. Като предложение го има, само че още е в недопечен тип, по тази причина не съм го споделил.  Има доста разновидности за постройката, само че за всичко се желаят пари ”, съобщи той. 

Вероятно става въпрос за интерес от страна на  „ Цифров иновационен хъб Тракия “, част от Съюз за стопанска самодейност, с който общината си партнира в разнообразни планове.  

Гражданите обаче са резервирани към сходна концепция и резултатите демонстрират, че обществото се надява постройката да бъде налична за всички. 

 


 
 

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР