Близо 48 000 души са загинали в резултат на земетресенията

...
Близо 48 000 души са загинали в резултат на земетресенията
Коментари Харесай

Над 3000 спасители продължават работа в Турция

Близо 48 000 души са починали вследствие на земетресенията в Турция, заяви през днешния ден ръководителят на Дирекцията за ръководство при бедствия и изключителни обстановки (АФАД) Юнус Сезер, представен от Анадолската организация.
Всичко по тематиката: Земетресението в Турция и Сирия 595
  " Общият брой на жертвите на земетресението все още измежду нашите жители, както и чужденци, най-вече сирийци, е 47 975 души. От тях 6278 са чужденци, най-вече жители на Сирия ", посочи той.

 Над 3000 спасители не престават да работят в регионите на бедствието.

 „ В региона към момента не престават вторични земетресения. Затова поддържаме избавителните екипи в подготвеност. Още към 300 спасители от други страни също остават там “, сподели Сезер.

 По думите му общо са регистрирани към 16 000 вторични труса, само че през последните 10 дни интензивността им е намаляла, отбелязва ТАСС.

 Той също по този начин уточни, че огромна част от международните ресурси от палатки за настаняване на потърпевшите са ситуирани или се доставят в Турция. Всеки ден от чужбина идват по шест самолета с палатки.

Двете опустошителни трусове с магнитуд 7,7 и 7,6 станаха на 6 февруари в провинция Кахраманмараш в Югоизточна Турция. Трусовете, последвани от хиляди вторични земетресения, бяха усетени в 11 турски окръга и в прилежащите страни, от които Сирия пострада най-вече. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР