Близо 46 на сто от българите са оптимисти за предстоящата

...
Близо 46 на сто от българите са оптимисти за предстоящата
Коментари Харесай

46% оптимисти за кабинета „Денков-Габриел“

Близо 46 на 100 от българите са оптимисти за идната работа на новото държавно управление, а над 43 % са песимисти. Това демонстрира изследване на „ Галъп “ измежду 802 души, извършено сред 14 и 19 юли.
Очаквания и оценки
„ Първите дейности на новото държавно управление очевидно се четат като известно утешение, в случай че се съди по данните: 45,9% засвидетелстват оптимизъм за идната работа, а 43,3% са песимисти. На процедура равните равнища на оптимизъм и скептицизъм в българските условия са нелош старт “, разясняват социолозите.





Дистанцията на времето пък дава общо взето позитивна оценка на служебните държавни управления от последните години: 52,9% са тези, които дават позитивна оценка, а 35,7% – негативна. Останалите не могат преценяват.

„ Може би по тази причина и се следи естествена реакция против концепциите за унищожаване на служебните държавни управления от конституцията (60,9% демонстрират подобен инстинкт против 29,4%). Тук роля очевидно играе и релативно по-високата на фона на останалите политици в страната известност на президента Радев. Вероятно по тази причина и 59,4% не одобряват мнението, че той пази съветски, а не български, интерес, а 31,1% го одобряват. Останалите се двоумят “, допълват от „ Галъп “.
Надпреварата на мнения
Според разбора сякаш ГЕРБ не са толкоз пострадали от „ сглобката “, колкото Политическа партия и Демократична България. Популярните изказвания, че двете страни на процедура са излъгали гласоподавателите си, като са се събрали, срещат единодушие, само че в тази ситуация на ГЕРБ стойностите са по-смекчени:

53,6% споделят мнението, че ГЕРБ за измамили гласоподавателите си, против 63,9% смятащи същото за ПП-ДБ.

Набралото гражданственост изказване за външен напън също среща приемане: 49,4% против 33,7% са тези, които одобряват рефрена „ напън от американското посолство “.

„ Факт е обаче, че българите ясно признават, че актуалното държавно управление може да не е най-хубавото, само че това е била единствената смислена опция – 62,7% одобряват това мнение, а 32,8% не го одобряват “, разясняват социолозите.



От данните става видно, че болшинство от 64,2% пък е според, че претенденти за локалните избори не би трябвало да имат близки, свързани с някогашната Държавна сигурност. 29,6% не са съгласни с изказванието. Останалите не могат да преценяват.
Трудните решения пред страната
20% са „ за “, „ срещу “ са 78,1%, когато става дума за интензифициране на военна помощ към Украйна.

„ Данните не са изненадващи и във връзка с периодите за приемане на еврото. 21,4% са за забързване, само че 71,9% са срещу България да бърза с въвеждането. Подобни данни демонстрират нуждата от уверено по-активна осведомителна и убеждаваща акция “, считат от „ Галъп “.

По отношение на въпроса за Северна Македония обаче в България очевидно няма две отзиви – в тази тематика мъчно се припознава каквато и да била концепция, че европейският път на Скопие може да е решение на двустранните ни разногласия. Очаква се на първо място решение на разногласията, преди Скопие да получи европейски път.

        

Сондажът е извършен в интервала 14-19 юли измежду 802 души посредством телефонно изявление, представително за пълнолетното население на страната. Максималното общоприетоо отклоняване е ±3.5% при 50-процентните дялове. 1% от цялата извадка е еднакъв на към 54 хиляди души.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР