Близо 450 деца от цялата страна взеха участие в проведения

...
Близо 450 деца от цялата страна взеха участие в проведения
Коментари Харесай

Близо 450 отличници по английски език от страната участват в състезанието „Кangaroo Global Linguistics 2020”

Близо 450 деца от цялата страна взеха присъединяване в извършения в София Национален кръг на интернационалното съревнование по британски език „ Кangaroo Global Linguistics 2020 ” (KGL). В съботната заран столичното 119 СУ “Акад. Михаил Арнаудов ” посрещна нетърпеливите да потвърдят своите познания възпитаници, дружно с техни преподаватели и шефове от 54 учебни заведения в цялата страна, членуващи в. 
“Въведеното през март изключително състояние поради пандемията от ковид наложи отлагането на надпреварата за есента. Но това се оказа опция за участниците да задълбочат подготовката и обогатят знанията си, с цел да показват в този момент най-хубавото от себе си в изпитните зали ”, сподели шефът на издателство Клет България Владимир Колев. “Доказали сме, че във време на тествания можем да активизираме силите си. Вярваме, че тази година представянето на нашите възпитаници ще бъде най-силното до момента. ”
Всяка година близо 4000 възпитаници от цялата страна се съревновават в влиятелното съревнование по британски език на Асоциацията на Кеймбридж учебните заведения в България, а до финалния кръг ще доближат единствено 15 българчета, които ще мерят сили с най-хубавите в света.
“За повторно 119-о учебно заведение е хазаин на Националното съревнование. Сега, когато отложиха надпреварата през март във Враца, не се поколебах да предложа тъкмо 119-о учебно заведение за хазаин с убеждението, че една огромна софийска постройка ще даде и успокоение, и леснота при напредването за всички ” , сподели Диян Стаматов, шеф на учебното заведение хазаин

„ Кangaroo Global Linguistics 2020 ” се провежда у нас от Асоциацията на Кеймбридж учебните заведения в България, основана от.  Националното съревнование по британски език датира от 2007 година и се утвърди през годините като  едно от най-мащабните и влиятелни езикови надпревари у нас. Близо 60 хиляди възпитаници на възраст от 8 до 18 години са взели участие до този миг в „ Kangaroo Global Linguistics ”, с цел да покажат наученото. Съревнованието е под формата на тест и се организира по целия свят от International Testing Authority (ITA) и от Institute for the Development of Educational Assessment (IDEA). 
Награждаването на учениците - спечелили в Националното съревнование по британски език на Асоциацията на Кеймбридж учебните заведения в България, както и на подготвилите ги учители, се организира по традиция  по време на Деня на Кеймбридж. Това е 14-ото подред издание на най-голямото събитие за преподавателите по британски език у нас и в Югоизточна Европа. Тази година, заради изключителната обстановка, Денят на Кеймбридж се организира виртуално и спечелилите в надпреварата ще бъдат наградени в излъчилите ги учебни заведения. През идната година се надяваме и надпреварата, и Денят на Кеймбридж да се проведат съгласно одобрените обичаи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР