Близо 4000 преписки за българско гражданство се проверяват отново. Това

...
Близо 4000 преписки за българско гражданство се проверяват отново. Това
Коментари Харесай

Близо 4000 преписки за българско гражданство се проверяват отново

Близо 4000 преписки за българско поданство се ревизират още веднъж. Това стана ясно по време на краткотрайната парламентарна комисия, която би трябвало да откри активността на Глеб Мишин поради подозрения за непозволено даване на българско поданство, съобщи кореспондент на " Фокус "

Днес комисията организира първото си съвещание. 

По време на нея ръководителят ѝ Атанас Атанасов съобщи, че депутатите може да изискат чуване на виновни лица, които имат отношение към Съвета по поданство към Министерството на правораздаването, представители на ДАНС, Министерство на вътрешните работи и други. 

От Правосъдното министерство обявиха, че ще окажат цялостно подпомагане на парламентарната комисия. Още на идващото съвещание те щели да показват в детайли данни за това по какъв начин действа Съвета по българско поданство, което е към ведомството. 

Само за 2023 година били извадени близо 4000 преписки поради подозрения за подправени документи и опити за имитация при процедурите за издаване на българско поданство. 

В хода на комисията Тома Биков от ГЕРБ-СДС съобщи, че целият процес по издаването на българско поданство е " издигнат върху доста корупционни моменти ". Петър Петров от " Възраждане " пък разяснява, че е получавал информация, че утвърждение за българско поданство се давало на хора, които ходели в съответни часове за изявленията за поданства. 

Ивайло Вълчев от Има Такъв Народ пък изиска отчет за това от кои страни са декларирани най-вече претенции за издаване на българско поданство.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР